Ontdek de Band!!

Laat je uitdagen en kom drie keer vrijblijvend kijken en meedoen. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet.

Sponsorkliks

Koop uw producten online via sponsorkliks. Het kost u niets extra en het levert ons geld op!

Bandconcours 2019

LogoLBC19 34kl 200px

Dit jaar organiseert de SZB het 69e Landelijk Bandconcours in Zetten! Lees er alles over op de speciale website!

Scouting Zetten Band en het Corona-virus

Beste leden, ouders en andere belangstellenden,

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en 31 maart niet door te laten gaan. Ook de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, adviseert om alle evenementen tot 31 maart af te gelasten.

De Scouting Zetten Band volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de repetities die de komende weken, tot en met 2 april gepland staan, NIET doorgaan. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Wij zullen u, zodra er meer informatie is, informeren over de repetities die hierna volgen.

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de bandstaf en/of met het groepsbestuur.

Met vriendelijke groet,
Groepsbestuur Scouting Zetten

Via mail zijn wij bereikbaar op: groepsbestuur@scoutingzetten.nl

We zijn gestart met een instructieklas speciaal voor nieuwe instroom. De deelnemers in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar worden op de woensdagavond wegwijs gemaakt in het notenschrift en natuurlijk op hun eigen gekozen instrument. Door de uitgezochte op maat gemaakte arrangementen klinkt het al gelijk als een professioneel orkest. De instructie wordt verzorgd door onze eigen dirigent Harald Franken. Bespeel je net een instrument of wil je graag een instrument zoals bijvoorbeeld trompet of trommel leren spelen en heb je zin om mee te doen met de Scouting Zetten Band? Vooral niet laten! DOEN! De eerste 3 repetities kan je zonder verplichting kijken (en vooral ook zelf meedoen) of je het leuk vind.

De indeling op de woensdagavond wordt dan als volgt:

18:00 uur start nieuwe instroom;
18:15 uur start jeugdorkest;
18:30 uur instroom overige muzikanten;
20:00 uur pauze (mogelijkheid om naar huis te gaan i.v.m. eventueel huiswerk);
20:15 uur het tweede deel;
20:45 uur einde repetitie en gezamenlijk opruimen.
(Tijdens de wisselingen zijn er muzikanten die naar huis gaan)

Repeteren doe je natuurlijk niet om het repeteren zelf. Al is dat elke week wel weer erg leuk om met elkaar te doen. We repeteren voor het Scouting Band Festival in Lochem. Dit vindt plaats op zaterdag 20 mei. Tijdens het Scouting Band Festival treden Scoutingbands uit heel Nederland op. Daarnaast zijn er tientallen uitdagende scoutingactiviteiten te doen.

We houden je op de hoogte! Meer informatie via www.scoutingzettenband.nl

Repetitietijden Band

Woensdagavond 18:15 - 20:45 uur