AMV Samenspeelgroep

Start met meer samen!

Muziek is leuk, uitdagend en bovenal heel erg gezellig! Muziek luisteren is een feest, maar zelf muziek maken is helemaal super geweldig!
Dat gevoel wordt nog eens mega versterkt op het moment dat je dit kan delen met vrienden en familie.

De Scouting Zetten Band repeteert wekelijks en heeft regelmatig een optreden. We doen straatoptredens, concerten en voeren shows op. Het repertoire bestaat uit veel hedendaagse popmuziek zoals bijvoorbeeld Arcade, Coldplay en Davina Michelle, maar er worden ook enkele mars- en klassieke muziekstukken gespeeld. Onze dirigent is Bernard Klopman.

De Band wil na de zomervakantie starten met een nieuwe AMV (algemene muzikale vorming) samenspeelgroep. Tijdens de groepslessen van een half uur worden de eerste beginselen van het notenschrift uitgelegd en worden de eerste vaardigheden op een door jou uitgekozen instrument geleerd. Na de lessen kan je al een eenvoudige melodie spelen.

Een koperinstrument is vaak erg zwaar voor jonge deelnemers. Voor deze samenspeelgroep wordt er gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde nieuwe kunststof instrumenten. Deze zijn licht van gewicht en hebben moderne kleuren (oranje, geel, zwart, blauw) die kunnen deelnemers (afhankelijk van het instrument) kiezen. De kunststof instrumenten doen qua geluid en gebruik niets onder voor de koper instrumenten en zijn ideaal voor beginners. De iets oudere deelnemers zijn natuurlijk ook welkom, zij kunnen direct beginnen op een koperinstrument.

Trompettentrombones
jHorn Full set webpad snare

De deelnemers worden lid van de band en krijgen de instrumenten en lesmethode in bruikleen. Zo kunnen we voor de deelnemers de kosten laag houden. Je kan deelnemen aan de samenspeelgroep vanaf 7 jaar. Na de lessen kunnen de deelnemers ons speciale opleidingstraject volgen.

Na de 18 groepslessen starten de deelnemers met prive-lessen om per persoon de vaardigheden op je instrument te verbeteren.
Op aangeven van je docent zal na 1 of 2 jaar voor de blazers de overstap worden gemaakt naar een koperinstrument waarop je de sterren van de hemel zult spelen.

Het is de bedoeling dat we in september gaan starten met de samenspeelgroep. Als de precieze startdatum bekend is krijg  je een bericht.

Geef je snel op want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen!

Opgave AMV Samenspeelgroep

Naam:*