Marsoptredens

Dit zijn de meest voorkomende optredens. Dit is onze specialiteit en onze hoofdactiviteit. In rijen van 4 marcheren (lopen in de maat) we al spelend op onze instrumenten door de straten. Hierbij kan je denken aan een optocht, bloemencorso en wandeltochten. Voor deze marsoptredens hebben we een speciaal repertoire wat we straatrepertoire noemen. Dit zijn 10 blaasmarsen en 5 slagwerkmarsen. Gemiddeld worden er 3 blaasmarsen en 1 slagwerkmars per jaar gewisseld. Hierdoor blijft de Scouting Zetten Band altijd vernieuwend.

Showoptredens

Tijdens de showoptredens voeren we de show op die we tijdens de showrepetities (op woensdag en eventueel op zaterdag) en tijdens het bandkamp (Hemelvaartsweekend) hebben ingestudeerd. Meestal is dit tijdens het Landelijk Bandconcours van Scouting Nederland. Ook voeren we de show op tijdens taptoes. We hebben voor de show speciale muziek, choreografie en exercitie geschreven.

Concerten

In december wordt er meestal een donateurconcert gehouden. Tijdens concerten brengen we al stilstaand/zittend muziek ten gehore. Meestal is dit 1 maal per jaar. Voor het concert worden er speciaal concertwerken ingestudeerd, zowel gezamenlijk als alleen voor de slagwerkers. Natuurlijk worden de concertwerken afgewisseld met vrolijke en luchtige marsen.